Silvia Rodríguez Ben

PRESENTACIÓ

Soc psicòloga experta en Psicologia clínica per la Universitat Ramon Llull de Barcelona, membre del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya amb número de col·legiada 13.010, i estic certificada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya com a psicòloga general sanitària.

Al llarg de la meva carrera com a psicòloga, amb més de 20 anys d’experiència, m’he especialitzat en psicopatologia clínica infantojuvenil, psicopatologia clínica d’adults i psicoteràpia. M’he format des de diverses orientacions psicològiques i totes m’han ajudat a tenir una visió de la psicologia integradora i a concebre la persona des d’una perspectiva biopsicosocial i global.

El 2010 vaig fundar les dues consultes de psicologia que dirigeixo a les ciutats de Terrassa i Barcelona. Totes dues estan acreditades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Des d’aquí destino els meus esforços a oferir ajuda psicològica especialitzada a nens, adolescents, adults i famílies. La meva professió és la meva vocació; em sento molt afortunada de poder ajudar persones dia a dia a resoldre, millorar o acompanyar les seves dificultats fomentant una millor comprensió d’elles mateixes i un millor benestar en les seves vides

A part de l’atenció psicològica a persones, realitzo supervisions a altres professionals de salut mental, educació i institucions que ho requereixin.

També imparteixo xerrades a escoles, associacions i institucions per fomentar l’educació en salut mental. Soc autora de publicacions en articles de revistes, diaris i mitjans digitals per a la divulgació científica.

Considero la formació continuada un element imprescindible per poder oferir a les persones que atenc els tractaments més actualitzats en salut mental. Per aquest motiu assisteixo habitualment a cursos, jornades i congressos nacionals i internacionals dins de la meva especialitat.

Vull agrair la gran oportunitat que m’han ofert els prestigiosos centres de salut mental i professionals experts que m’han format al llarg de la meva carrera professional. Gràcies a ells he pogut desenvolupar la meva professió amb el coneixement i el rigor que mereixen les persones que atenc al meu servei.

També vull donar les gràcies a totes les persones i famílies que han confiat en mi per ajudar-les en un moment determinat de la seva vida. Ells han estat els que m’han ensenyat a comprendre i exercir aquest meravellós ofici.

Trajectòria professional

Màsters, formacions, certificats i acreditacions:

 • Llicenciada en Psicologia, especialitat Psicologia clínica, per la Universitat Ramon Llull. Barcelona.
 • Membre del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya (COPC). Col·legiada número 13.010. Associada en la secció col·legial de Psicologia clínica, de la Salut i Psicoteràpia.
 • Certificat d’acreditació de Psicologia sanitària. Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
 • Màster en Psicopatologia clínica i psicoteràpia. Fundació Vidal i Barraquer. Universitat Ramon Llull. Barcelona.
 • Màster en Psicopatologia infantil i juvenil. Universitat Ramon Llull. Barcelona.
 • Formació especialitzada en detecció i intervenció psicològica de diversos trastorns en la infància, l’adolescència i la vida adulta.
 • Experta en detecció i intervenció en el trastorn per dèficit d’atenció i hiperactivitat (TDAH) i el trastorn de l’espectre autista (TEA).
 • Membre de l’Associació Espanyola de Professionals de l’Autisme (AETAPI).
 • Experiència professional en psicologia en la xarxa sanitària pública i privada.
 • Experiència professional en investigació en psicopatologia clínica.
 • Instructora de mindfulness acreditada per l’Academie voor Mindful Teaching (AMT) d’Holanda. Mètode Eline Snel per a nens i adolescents.
 • Formació bàsica en el programa Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) de la Universitat de Massachusetts.
 • Formació d’Expert en Mindfulness en la Práctica Clínica. Asociación Española de Mindfulness y Compasión. AEMIND.
 • Certificat PEERS per adolescents i adults. Programa UCLA per l’Educació i la Millora de les Relacions Socials. Institute for Neuroscience and Human Behavior. University of California, Los Angeles.
 • Formació en teràpia EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing). Institut Espanyol d’EMDR.
 • Membre de l’Associació EMDR Espanya.

Acreditada per: