El meu fill té autisme: com el puc ajudar?

Per 14/05/2020 Octubre 14th, 2020 Temes de psicologia infanto-junevil

Si el teu fill acaba de ser diagnosticat amb autisme, tens moltes coses per aprendre. Et trobaràs amb expressions com “intervenció precoç” i “suport conductual positiu”, i és normal que et sentis superat per la situació.

No et preocupis, no estàs sol. Hi ha molts pares que ja han recorregut aquest camí i hi ha molts recursos i serveis de suport disponibles.

A continuació tens alguns consells.

Aprèn sobre les necessitats del teu fill

Els nens amb autisme poden tenir retards en el llenguatge o problemes per comunicar-se amb els altres, així com conductes estranyes o repetitives i problemes d’aprenentatge. Alguns pateixen altres afeccions, com ara crisis convulsives, problemes gastrointestinals i dificultats per dormir.

No hi ha dos nens autistes iguals, de manera que pregunta als metges o terapeutes del teu fill sobre totes les opcions de tractament disponibles i explica’ls el que et preocupa.

Informa’t bé sobre els serveis educatius disponibles

Hi ha serveis educatius que ofereixen suport addicional per ajudar els nens amb autisme a assolir fites evolutives, com ara millorar el seu llenguatge i comunicació, establir contacte ocular, interactuar amb reciprocitat o respondre als altres amb gestos o llenguatge. Alguns d’aquests serveis ofereixen aprendre amb l’ajuda de terapeutes a casa, d’altres a l’escola bressol, d’altres en centres, etc.

Uneix-te a grups o organitza reunions de nens perquè juguin junts

A mesura que el teu fill vagi creixent, busca-li oportunitats perquè pugui socialitzar amb altres nens de la seva mateixa edat i posar en pràctica les habilitats que hagi après a teràpia. Organitzar trobades amb altres nens i pares és una valuosa ocasió d’aprenentatge social per a ells.

També els pots inscriure a classes d’aprenentatge d’habilitats especials, que són impartides per un terapeuta o psicòleg i estan pensades específicament per a nens que necessiten ajuda addicional per relacionar-se amb els altres.

Busca suport quan ho necessitis

Viure amb un nen petit que té autisme pot ser difícil. Per això, és important que t’agafis moments de descans i que busquis suport quan ho necessitis, des de demanar ajuda a un altre membre de la família en les tasques de la llar fins a contractar un cuidador per al teu fill. Dedicar-te temps a tu mateix t’ajudarà a recarregar les piles i estar ple d’energia quan estiguis amb el teu fill.

Young boy playing with blocks analyzed by school therapist

Este sitio web utiliza cookies para mejorar la experiencia del usuario. Al continuar navegando aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies