Per a moltes famílies l’inici de l’escola pot suposar un alt cost econòmic. Segons la OCU (Organització de Consumidors i Usuaris) la tornada a l’escola suposa una despesa per als pares i mares de 500 euros de mitjana. Per aquest motiu, la organització facilita un sèrie de consells per afrontar la despesa que suposa la compra de material escolar, roba necessària i compra de llibres de text. S’aconsella que tingueu en compte les següents recomanacions:

  • Compareu preus. El cost del material pot variar molt segons el lloc on es compri.
  • Elaboreu una llista quines coses necessiteu i quines coses ja teniu i per tant no fa falta comprar. Moltes vegades ens deixem emportar per la inèrcia de comprar. Per exemple, si tenim un estoig en perfecte estat, potser no cal comprar-ne un de nou. Tingues en compte les 4R (reduir, reciclar, reutilitzar i reparar).
  • A l’hora de comprar llibres informeu-vos del sistema d’ajudes que donen a la vostra comunitat autònoma, els ajuntaments i l’administració central. Podríeu beneficiar-vos de descomptes importants. També us podeu informar si l’associació de pares de la vostra escola proposen dies d’intercanvi o donacions de llibres de text.

  • Aprofitar les ofertes o promocions que alguns establiments ofereixen. Però compte que en ocasions ens deixem emportar per les ofertes i comprem més del que necessitem. Si necessitem 3 llibretes no cal comprar-ne 6 perquè estan d’oferta perquè al final ens sortirà igual o més car.
  • En la compra de motxilles assegureu-vos que siguin ergonòmiques i que s’adaptin al cos del nen. Recordeu que el seu pes no ha de superior el 10-15% del seu pes corporal.
  • La roba podeu aprofitar els últims dies de rebaixes, escolliu peces de bona qualitat i que tinguin durabilitat. Escolliu roba que es pugui fer més gran o allargar, recordeu que estan en l’etapa de creixement i poden fer canvis al llarg del curs.

Esperem que us puguin ajudar aquests orientacions. Bona tornada!

Autora: Sílvia Rodríguez Ben

 

 

Este sitio web utiliza cookies para mejorar la experiencia del usuario. Al continuar navegando aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies