Què és el sexting?

Per 05/06/2020 Octubre 14th, 2020 Temes de psicologia infanto-junevil

El sexting és una paraula anglesa que fa referència a enviar o rebre missatges de text, imatges o vídeos de clar contingut sexual per telèfon o per Internet.

Pot incloure fotos d’una persona despullada o pràcticament despullada, vídeos en què es mostren actes sexuals o gent despullada, i missatges de text que proposen mantenir relacions sexuals o fan referència a actes sexuals.

Per què els adolescents envien aquest tipus de missatges?

La majoria dels adolescents tenen diverses formes de presència en línia, mitjançant mòbils, tauletes o ordinadors que poden fer servir quan estan sols. És molt fàcil que creïn i comparteixin fotos i vídeos personals sense que ho sàpiguen els seus pares.

Moltes noies fan sexting a manera de broma, per cridar l’atenció o perquè els nois les pressionen a fer-ho. Per a alguns adolescents, és pràcticament una conducta normal, una manera de lligar, de semblar enrotllat o de ser popular. Aquesta conducta es reafirma quan surten a la llum fotos o vídeos de contingut sexual de personatges famosos, que en comptes d’avergonyir-los solen comportar-los més fama i reconeixement.

Quins problemes pot comportar el sexting?

Els adolescents han de saber que els missatges, les fotos o els vídeos que s’envien mai no són realment privats ni anònims. Encara que estiguin pensats només per a una persona en concret, un cop enviats se’n deixa de tenir el control i en pocs segons poden estar a la vista de tothom. Molta gent els pot veure i pot ser impossible esborrar-los d’Internet.

Si es fa pública una imatge comprometedora o s’envia a altres persones, el teu fill pot sentir-se humiliat, avergonyit i ridiculitzat públicament. És possible que afecti la imatge que té d’ell mateix i, fins i tot, que li causi una depressió i altres problemes de salut mental.

Com puc ajudar el meu fill?

Als adolescents els pot costar calcular les conseqüències a llarg termini dels seus actes impulsius i poden no entendre que “compartir-ho tot” ara pot posar en perill la seva reputació en el futur.

  • Explica al teu fill, des que és petit i sovint al llarg dels anys, que les fotos, els missatges de correu electrònic o els missatges de text poden existir per sempre al ciberespai i que, un cop enviats, no es poden recuperar.
  • Digues-li que es faci la pregunta següent abans d’enviar o publicar qualsevol cosa: m’agradaria que qualsevol persona veiés això? Si la resposta és no, llavors no ho hauria d’enviar ni publicar.
  • Adverteix-lo que una foto feta de manera precipitada al telèfon es pot reenviar als seus amics, publicar a Internet o imprimir i distribuir. Fins i tot enviar imatges a la parella pot crear problemes si aquesta la distribueix després de tallar.
  • Parla amb el teu fill sobre la responsabilitat personal, els límits personals i com resistir a la pressió de grup. Fes-ho sovint, no només quan sorgeixin problemes.
  • I deixa-li ben clar que hi haurà conseqüències si t’assabentes que fa sexting (com ara confiscar-li els dispositius electrònics i posar-li límits sobre quan pot utilitzar-los).

Este sitio web utiliza cookies para mejorar la experiencia del usuario. Al continuar navegando aceptas su uso. Más información

ACEPTAR
Aviso de cookies